Contact
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons

Eindpresentatie pilot project YIMBY Design

19 July 2023

Afgelopen zaterdag waren onze collega’s Grace en Bonno aanwezig bij de eindpresentatie van onze YIMBY Design pilot in Lievingerveld.. Het was een succesvol en plezierige dag en we delen onze ervaringen graag met jullie.

Wat deze presentatie extra bijzonder maakte, was dat deze plaatsvond in de toekomstige woning van twee bewoners. Ze hebben speciaal ruimte vrijgemaakt tussen hun nog af te bouwen woning, zodat  daar de presentaties gegeven kon worden. Dit toont wederom aan hoe betrokken en enthousiast de bewoners van Lievingerveld zijn als het gaat om nieuwe uitdagingen en samenwerking.

En dat was precies het doel van deze dag: het aanpakken van de uitdaging. Hoe kan de vrije ruimte binnen Lievingerveld zo klimaat adaptief mogelijk ingericht worden met inbreng van zoveel mogelijk bewoners.

Studenten Marc Over en Thomas Hoekstra hebben de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar deze uitdaging. Tijdens hun onderzoek maakten ze gebruik van onze innovatieve tool, YIMBY Design. In twee ontwerpsessies kregen verschillende bewoners de mogelijkheid om hun wensen en ideeën te visualiseren met behulp van onze tool.

Ze hebben de resultaten van hun onderzoek met de bewoners gedeeld, zo kregen de bewoners een blik op de mogelijke toekomst van het gebied, dit allemaal op basis van de ingezamelde inzichten en wensen. Deze inzichten hebben ze verzameld met een enquête en met onze tool YIMBY Design! Zo hebben de studenten een sterke basis gelegd voor een vervolg onderzoek. Daarbij hebben wij vanuit Ohpen alle ontwerpdata die vanuit YIMBY Design komt samengevoegd en gepresenteerd. Binnenkort zullen we de resultaten delen met de bewoners via een boeiende ArcGIS Storymap. Dit is een online web platform waar bewoners de resultaten kunnen zien op een kaart en ook kunnen lezen wat de doelen waren van het onderzoek. Op deze manier kunnen ze interactief de keuzes van hun medebewoners verkennen en blijft deze waardevolle informatie voor hen beschikbaar.

We zijn verheugd over de resultaten van deze pilot. Het was geweldig om te zien hoe de bewoners in hun eigen tijd actief bezig waren met het maken en delen van hun ontwerpen. De resultaten geven waardevolle inzichten in de wensen van de bewoners en zullen bijgedragen aan de optimalisatie van de kavelindeling en het klimaat adaptief inrichten ervan.

Meer weten
over dit
bericht?
Neem contact op met
Maaike Kunst