Contact
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons

Presentatie burgerparticipatiegame

14 October 2022

YIMBY. Dé tool om waardevolle input van bewoners te krijgen voor het realiseren voor projecten in hun leefomgeving. Het participeren van burgers is namelijk steeds belangrijker bij bouwprojecten. Afgelopen week is de game voor het eerst gepresenteerd aan een breed publiek. Meer weten hoe de game YIMBY bijdraagt aan burgerparticipatie en daarmee kan zorgen voor een tevreden omgeving bij bouwprojecten? Klik dan hier.

Onze collega’s Maaike Kunst, Jelmer Steenbeek en Bonno van Wezel hebben de game gepresenteerd op een evenement van BBENG (organisatie die innovaties koppelt aan potentiële opdrachtgevers)  aan verschillende instellingen zoals het Alfa College en de provincie Groningen.

We zijn tevreden over de uitkomsten van de dag. Het doel van het evenement was om YIMBY te presenteren en zo feedback te krijgen over ons product. Hierbij hadden we vier vragen waar we samen met het publiek antwoord voor zochten:

  • waarvoor kunnen wij YIMBY gebruiken?
  • wat mist er nog in de game?
  • wie kan ons helpen met het aanscherpen van klimaat scores?
  • waar vinden we een pilotproject?

Bij onze interactiemomenten kregen we vooral positieve reacties en veel antwoorden op de vragen vanuit het publiek. Iedereen zag kansen om YIMBY in te zetten. Vanuit de organisatie BBENG gaan we nu vervolggesprekken inplannen met de partijen die interesse hebben getoond. Hiermee gaan we kijken waar we een pilotproject gaan beginnen. Verder zijn we intern bezig met de laatste aanpassingen van de burgerparticipatiegame op basis van de feedback. Ook maken we nu de website van de game en zetten we de laatste stappen om aan de slag te gaan.

Meer weten
over dit
bericht?
Neem contact op met
Maaike Kunst