Contact
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons

Update pilot project YIMBY

04 July 2023

In juni zijn we begonnen met een nieuw en inspirerend pilot project voor YIMBY Design. Bij dit project in Lievingerveld wordt YIMBY ingezet om burgerparticipatie te stimuleren. Zo krijgen geïnteresseerde bewoners de kans om hun ideeën te visualiseren en te delen met betrekking tot de vrije kavels in het gebied.

Inmiddels zijn we een aantal YIMBY sessies verder, waardoor we jullie graag updaten over het project. Studenten Marc Over en Thomas Hoekstra van de Hanze Hogeschool doen onderzoek in het gebied van Lievingerveld, zij hebben YIMBY toegevoegd aan hun onderzoek om zo bewoners op een andere manier te stimuleren om hun ideeën te delen.

Een paar weken geleden hebben de studenten twee leuke ontwerpsessies met de bewoners begeleid. Hierbij werd het doel van YIMBY uitgelegd en kregen de bewoners ook uitleg over het spel zelf. Tijdens deze sessies hebben bewoners individueel of samen een start gemaakt met een ontwerp. Ook thuis werd er nog gesleuteld aan het ontwerp. YIMBY is namelijk overal te gebruiken, zo kan je in je eigen tijd jouw ontwerpen en ideeën af maken.

Vanuit Ohpen vonden we het leuk om te zien hoe veel diverse mensen aan de slag konden met de ontwerpen, maar ook hoe veel unieke ideeën er kunnen zijn in een groep. We hebben ook veel feedback gekregen over de werking van het spel en leuke toevoegingen voor in de toekomst. We kijken er enorm naar uit naar de resultaten van de data te verwerken en binnenkort te presenteren in Lievingerveld!

Deze pilot is mede mogelijk gemaakt door Designis in mede-samenwerking met BuildinG Groningen en PolyCiviel Civiele Techniek Advies.

Voor meer informatie over YIMBY Design, klik hier.

Voor meer informatie over Lievingerveld, klik hier.

Meer weten
over dit
bericht?
Neem contact op met
Maaike Kunst