Contact
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons
Duurzaamheidstransitie voor bedrijven

Duurzaam produceren, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), jonge medewerkers een duurzaam ambitieus perspectief bieden, nieuwe richtlijnen en wetten. Zowel klanten en medewerkers als wetgeving verwachten steeds meer van bedrijven als het gaat over duurzaamheid.

 

De vraag naar inzicht in verbruiken en uitstoot, duurzaamheidsdoelstellingen en -ambities groeit.

Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij nemen binnen 48 uur contact met u op.

Contact ons

Onze experts begeleiden bedrijven in de (sociale) transitie naar een duurzame en toekomstbestendige organisatie, op alle aspecten van duurzaamheid en mét participatie van de medewerkers.

Geen enkele organisatie is gelijk en de weg naar een duurzame toekomst dus ook niet. Wij maken het complexe containerbegrip duurzaamheid concreet voor uw unieke bedrijf.

DuurzaamheidsDNA

Om een duurzame weg naar de toekomst te bewandelen is het van groot belang om eerst inzicht te verkrijgen in waar de organisatie nu staat en waar de organisatie naartoe wil. Dat brengen we in kaart met het DuurzaamheidsDNA.

Het DNA vertelt ons wie we zijn en wie we kunnen worden. Wij onderzoeken het DuurzaamheidsDNA van uw organisatie. In het DuurzaamheidsDNA hebben we alle eigenschappen blootgelegd, wie jullie zijn en hoe de toekomst eruit kan zien.

Het DuurzaamheidsDNA is overzichtelijk en op maat gemaakt, het bestaat uit een aantal vaste onderdelen die we hieronder graag toelichten.

Interview met de directie Inspiratiesessie met de medewerkers
Wat zijn de ambities? Wat wordt er verwacht van medewerkers? Hoe ziet de directie de huidige situatie? We laten de medewerkers meedenken over de duurzame toekomst van de organisatie.
Inventarisatie van energiestromen Sectoronderzoek
De energiestromen geven we visueel weer in een energiebalans. Waarmee we de organisatie kunnen plaatsen ten opzichte van concullega’s
Gebouwscan Energielabel check
Kort onderzoek naar de basiselementen en het gebruik. Daarbij nemen we ook de EML in acht. Hiermee bepalen we of de organisatie energielabel plichtig is en of het bedrijf aan deze plicht voldoet.
Identificering van impactgebieden Koppelkansen voor certificeringen
We brengen in kaart waar de organisatie de meeste milieuwinst kan behalen. Zo brengen we in kaart welke certificeringen aan kunnen sluiten bij de duurzaamheids-ambities van de organisatie.

Duurzaamheidsadvies

Het DuurzaamheidsDNA beantwoord de vragen: Waar sta je nu en waar wil je in de toekomst zijn? De volgende vraag is: Hoe kom je van waar je nu staat naar waar je naartoe wilt? Daarover kunnen we aanvullend advies geven.

Onze energie adviseurs geven advies op gebied van energiebesparing, energiebeleid, uitstoot-inventarisatie (CO2 voetafdruk) en verduurzaming van de organisatie. We adviseren over de mogelijkheden en te nemen stappen om uw ambities na te streven. Voorbeelden van stappen zijn het verduurzamen van de mobiliteit, het verduurzamen van het pand en certificering. Voor advies over specifieke technieken en installaties spreken we graag ons brede netwerk aan.

Van plan naar uitvoering

Vervolgens kunnen we ook ondersteunen in de uitvoering van de duurzaamheidstransitie.

Onze projectleiders duurzaamheid bieden ondersteuning in en begeleiding bij het uitrollen van de duurzaamheidstransitie van uw organisatie. Onderdeel hiervan is ook inkoopbegeleiding, daarbij vragen wij bijvoorbeeld offertes op bij leveranciers en brengen we een advies uit over de beste opties. Maar dit kan ook betekenen dat we u in contact brengen met specialistische bedrijven.

————————————–

Snel inzicht in het DuurzaamheidsDNA van jouw bedrijf? Inspelen op de veranderende verwachtingen van klanten en medewerkers? Voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving omtrent milieu en duurzaamheid?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking.
06 11 20 17 01 of stuur een e-mail naar mkunst@ohpen-ingenieurs.nl