Contact
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons

Chocoladefabriek Ringers leidend voor herontwikkeling Noorderkade

Chocoladefabriek Ringers vormde jarenlang het boegbeeld van Alkmaar. Bij oostenwind hing de zoete geur van gebrande cacao in de straten. Hoewel dit beeld tot het verleden behoort, krijgt de herkenbare plek vanaf oktober 2018 een nieuwe bestemming met de Chocolate Experience. Eigenaar wordt de Alkmaarse chocoladegrootheid Dobla. Ook het voorliggende plein en de Noorderkade worden opgewaardeerd. Oosterhof Holman Beton- en waterbouw heeft middels een UAV-gc contract het werk binnengesleept voor de Noorderkade.

Facts
Opdrachtgever

Gemeente Alkmaar

Contractvorm

UAV-gc

Expertise

Omgevingsmanagement

Architectenbureau Bosch Slabbers maakte het aansprekende ontwerp, passend bij de opdracht van gemeente Alkmaar: een verlaagde kade creëren die sterk communiceert met de nieuwe bestemming van de Ringers chocoladefabriek. Voortbordurend op deze gedachte wordt de Noorderkade – gelegen tegenover de Ringersfabriek en direct naast het Stadsstrand – over een lengte van 110 meter verlaagd. Dit wordt uitgevoerd als een stoer houten ‘landschapsmeubel’, wat de kade tot een plezierige verblijfplaats aan het water maakt. Zo wordt de Noorderkade een plek voor jong en oud om te genieten van het water en het uitzicht op de stad.

De uitvoering

Medio maart zijn de uitvoerende werkzaamheden van start gegaan. Allereerst wordt de bestaande damwandconstructie verlaagd. Daarna wordt een betonnen basis met prefab onderdelen en keerwanden aangebracht. Dit wordt vervolgens bekleed met hout en corten staal. In het Plan van Aanpak is de nadruk gelegd op risicomanagement, omgevingsmanagement en een duidelijke gefaseerde planning. Naar verwachting wordt het project in juni 2017 opgeleverd.