Contact
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons

P+R Reitdiep onmisbare schakel in vervoersnetwerk Groningen

De stad Groningen en haar omgeving goed bereikbaar houden is een essentieel onderdeel van de gemeentelijke strategie. Het ontwikkelen van diverse transferia nabij de ringwegen – het zogenoemde ‘Kolibrienetwerk’ – past goed in deze visie. De positie van het openbaar vervoer wordt versterkt en automobilisten en fietsers wordt een aantrekkelijk alternatief geboden. Zo ook bij P+R Reitdiep. Daarnaast markeert de Park&Ride de stadsentree en toont het de ambitie van de stad op het gebied van duurzaamheid en energie.

Facts
Opdrachtgever

Gemeente Groningen

Contractvorm

UAV-gc

Kenmerken

1426 zonnepanelen
Grootste postcoderoosproject Nederland
In 6 min. met het OV in de binnenstad
Aanleg nieuwe bushaltes en rotonde

Over het project

P+R Reitdiep zal straks plaats bieden aan circa 300 auto’s. Wie hier zijn auto parkeert, kan met de bus of fiets eenvoudig en snel het Centraal Station, de binnenstad of het UMCG bereiken. De P+R wordt voorzien van digitale informatiepanelen, fietsenstallingen, zonnepanelen, laadvoorzieningen voor elektrische auto’s en toiletten. Een echte blikvanger is de droogloop die parallel aan de N355 ligt. Het mooi vormgegeven object wordt uitgerust met 1426 zonnepanelen van Elize Energie. Omwonenden kunnen profiteren van de duurzaam opgewekte stroom via een postcoderoos. Hiermee is P+R Reitdiep het grootste postcoderoosproject van Nederland. Met de postcoderegeling krijgen leden van de coöperatie een energiebelastingkorting voor lokaal en duurzaam opgewekte elektriciteit via zijn of haar energienota. Hierdoor kunnen inwoners binnen de omliggende postcodes aan de slag met lokale en duurzame energie, op een financieel rendabele manier.

 

Onmisbare schakel

In de geactualiseerde regionale bereikbaarheidsstrategie en de HOV-visie van Groningen is de P+R benoemd als een onmisbare schakel in het vervoersnetwerk. De automobilist wordt verleid om de auto aan de rand van de stad te parkeren en verder te reizen met bus of fiets. Omdat P+R Zernike niet aan het hoofdwegennet ligt, is uitbreiding van de capaciteit noodzakelijk op een andere locatie. De uitvoering van Aanpak Ring Zuid onderstreept deze noodzaak des te meer. Het antwoord hierop is P+R Reitdiep. We hebben zowel het ontwerp als de realisatie volledig op ons genomen. Hiermee onderstrepen we een goede projectbeheersing bij de verschillende disciplines. Civieltechnisch, bouwtechnisch en bij het plaatsen van de zonnepanelen.