Contact
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons

Nieuw pilot project YIMBY!

28 June 2023

We zijn de afgelopen maand begonnen aan een nieuw en inspirerend pilot project voor YIMBY Design. Deze vindt plaats in Lievingerveld, een unieke wijk in Beilen waar bewoners zelf grond hebben gekocht van de gemeente om naar eigen inzicht te bouwen. Ze streven sinds 2020 naar een buurtschap met een open karakter en zorgen gezamenlijk voor de aanleg van wegen en nutsvoorzieningen, maar ook gezamenlijk wateropslag op elke kavel.

Wat gaat er gebeuren? Momenteel zijn er enkele overblijvende kavels in Lievingerveld waarvan de bestemming nog niet is bepaald. Ook moeten bewoners rekening houden met de wateroverlast die kan ontstaan van de Beilerstroom. Dit biedt de bewoners een unieke kans om hun creativiteit de vrije loop te laten en de toekomst van hun gemeenschap vorm te geven. Zo kan het gebied bijvoorbeeld klimaat adaptief ingericht worden, of meer ruimte voor kinderen, of juist extra woningen, genoeg keuzes.

We zijn enthousiast over de mogelijkheden die YIMBY Design biedt aan de bewoners van Lievingerveld. Door middel van participatie en co-creatie kunnen zij een actieve rol spelen bij het vormgeven van hun gemeenschap. Het doel is dat met YIMBY Design, de bewoners samen maar ook thuis in hun eigen tijd, hun eigen visie voor Lievingerveld visueel kunnen maken. Wij verzamelen de data en kunnen hiermee een gezamenlijke visie vormen op basis van de data uit de game.

YIMBY kan juist bij dit project goed helpen omdat het de bewoners in staat stelt hun idee├źn visueel te verkennen en te delen. Ook kunnen ze leren over klimaat adaptieve maatregelen om zo de wateroverlast te verminderen. Samen met het onderzoek van de studenten van de Hanze kunnen bewoners ge├»nformeerde beslissingen nemen en begrijpen hoe verschillende opties passen binnen de bestaande infrastructuur en het landschap.

We zullen jullie de komende weken meenemen over hoe YIMBY Design is gebruikt door de bewoners, en wat de resultaten zijn van deze innovatieve pilot!

Voor meer informatie over YIMBY Design, klik hier.

Voor meer informatie over Lievingerveld, klik hier.

Meer weten
over dit
bericht?
Neem contact op met
Maaike Kunst