Contact
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons

Samen betekenisvol aanbesteden: reserveer ook een stoel!

04 December 2018

Op 16 november 2018 waren we aanwezig bij de Purpose Day in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Purpose Day staat in het teken van het nieuwe ondernemerschap. Ondernemen met als doel om zowel winst te maken als een maatschappelijke meerwaarde te leveren. Voor Ohpen Ingenieurs en Onlanders is bijdragen aan de betekeniseconomie een missie geworden.

Klimaatakkoord Parijs

Nederland is nog lang niet klaar voor de gevolgen van het Klimaatakkoord van Parijs. Kort gezegd moeten we alles wat we nu doen in Nederland halveren: de helft minder stoken, de helft minder rijden, de helft minder bouwen. Dat is geen haalbare kaart als er niet wordt geïnvesteerd in slimme innovaties en alternatieven. Alleen vertrouwen op techniek is niet genoeg; we moeten ook anders organiseren en slimmer samenwerken. De overheid kan met haar 73,3 miljard aan inkoopvolume een enorme aanjager van de betekeniseconomie worden en een wezenlijk impuls geven aan het Klimaatakkoord.

Samen betekenisvol aanbesteden, ik doe het!

Daarom hebben we op Purpose Day onze eigen tafel geclaimd. De tafel staat symbool voor onze missie om met aanbesteden een bijdrage te leveren aan de betekeniseconomie. Na twee uur discussiëren zijn vele thema’s aan bod gekomen. We hebben gesproken over de spanningsvelden tussen kosten en kwaliteit, over vertrouwen en wantrouwen en over het ontstijgen van onze silo’s. Een aantal belemmeringen zijn benoemd en verschillende belangen zijn uitgesproken. Uiteindelijk hebben we als team de volgende claim opgesteld: ‘Samen betekenisvol aanbesteden, ik doe het!’ Deze claim is gebrandmerkt in de tafel. Met deze claim gaan we in 2019 gezamenlijk aan de slag met het verduurzamen van de keten.

Reserveer een stoel aan de Purpose Tafel

Graag nodigen we je uit om op 14 februari 2019 van 12.00 tot 16.00 uur aan te schuiven aan de Purpose Tafel op het kantoor van Ohpen Ingenieurs in Leek. Om samen aan de slag te gaan met betekenisvol aanbesteden.

Reserveer hier je stoel op 14 februari 2019

Blijf op de hoogte

Wil je wel deelnemen maar kun je de 14e niet? Meld je dan aan voor de blogreeks waarin we je op de hoogte houden of check de websites van Onlanders en Ohpen Ingenieurs voor een actueel overzicht van de bijeenkomsten aan onze tafel bij Ohpen in Leek.

Ja, ik wil deze blogs ontvangen