Contact
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons
Hoofdkantoor OHPEN De Hoogte 7 9351 VN Leek +31594280123 Plan route
Direct contact Bel ons voor uw vragen+31594280123Of stuur een e-mail
Volg ons

Pilot YIMBY bij Alfa College

Hoe kunnen we de serious game YIMBY verbeteren? Wat vinden studenten van hun schoolplein en hoe zouden zij het plein klimaat adaptief inrichten? Hoe denken studenten over burgerparticipatie?

Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij nemen binnen 48 uur contact met u op.

Contact ons

De afgelopen maanden hebben we samen met het Alfa College gezocht naar een antwoord op deze vragen. Na gesprekken met het docententeam werd bepaald wat de opdrachten aan de studenten zouden zijn en hoe we hiermee de serious game optimaal konden testen. Tijdens de eerste les, gaven we een inkijkje in klimaat adaptatie en hoe dit er nu uit ziet voor het schoolplein. Dat hebben we gevisualiseerd in een storymap.

Daarmee zijn studenten uit verschillende klassen van infra en human technology aan de gang gegaan. Ze gebruikten YIMBY om hun ideeën voor het ultieme ontwerp van hun schoolplein te visualiseren. De studenten zeiden over deze vorm van burgerparticipatie: “Prettig om als gebruiker zo makkelijk te kunnen laten zien wat je belangrijk vindt: groen, parkeren, recreatie.”

De resultaten zijn geanalyseerd in GIS en met deze informatie hebben we de studenten veel kunnen leren over de effecten van hun ideeën op klimaat adaptatie. Het project werd afgesloten met een spetterende presentatie van eindontwerpen van de studenten. Hierbij waren ook de beheerders van het plein aanwezig om met de studenten in gesprek te gaan over de haalbaarheid van hun ontwerpen.

Wilt u ook:

  • Een storymap van uw gebied?
  • De wensen en ideeën van inwoners ophalen?
  • Deze visualiseren met een serious game?
  • Een advies voor een klimaat adaptief ontwerp?

 

Dat kan! Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor burgerparticipatie met YIMBY bij klimaat adaptatie in de leefomgeving.